Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną, jabłkiem i mandarynkami

Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną, jabłkiem i mandarynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 366 Ocena: 1923

Dodano:

Odsłon: 2227

Kiszonki są zdrowe i pełne witamin. Dlatego surówki z kiszonej kapusty przygotowuję bardzo często. Oto jedna z moich wariacji na ten temat: kiszona kapusta z dodatkiem suszonej żurawiny, słodkich mandarynek i jabłek.

Składniki

  • kiszona kapusta 40 dag
  • jabłko duże 1 szt
  • mandarynki 2 szt
  • żurawina suszona 0,5 szklanki
  • olej 3 łyżki
  • cukier do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę odciskamy z soku, szatkujemy i przekładamy do salaterki. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy żurawinę, olej i doprawiamy do smaku cukrem. Mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń