Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z młodej białej kapusty

Surówka z młodej białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2378

Dodano:

Odsłon: 12875

Szybka, smaczna i zdrowa. Samodzielna przekąska lub dodatek do dania głównego. Świetnie pasuje na grilla. Przepis zaczerpnięty od Siostry Anastazji aczkolwiek zmodyfikowany :)

Składniki

  • Mała główka młodej białej kapusty
  • 1 średnia marchewka
  • 2 jabłka
  • Pęczek natki pietruszki
  • Kilka gałązek kopru
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z połowy cytryny
  • 3 - 4 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę myjemy i drobno szatkujemy.
    Przekładamy do miski i solimy. Odstawiamy na ok. 10 min aż trochę zmięknie.
    W tym czasie marchew i jabłka obieramy, myjemy i scieramy na tarce o dużych oczkach.
    Wrzucamy do kapusty. Dodajemy sok z połowy cytryny i pieprz.
    Natki drobno siekamy i wrzucamy do całości.
    Dodajemy majonez lub jogurt i wszystko dokładnie mieszamy.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń