Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty i...

Przepis dnia 2016-05-05
Surówka z młodej kapusty i...

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 729 Ocena: 14073

Dodano: 03.05.2016

Odsłon: 10309

Młoda kapusta uwielbiana przez większość, daje również wiele możliwości jej wykorzystania w kuchni. Surówki z nią można przygotować zatem również na wiele sposobów.

Składniki

  • 1/2 młodej kapusty
  • 2 młode marchewki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżka musztardy figowej
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkowałem, oprószyłem solą, odstawiłem na 30 min. Przepłukałem i odsączyłem.

    Marchewki starłem na tarce o dużych oczkach.

    Posiekaną kapustę i starte marchewki przełożyłem do miski.

    Musztardę figową wymieszałem z musztardą dijon, oliwą, solą oraz pieprzem. Dodałem do surówki i dokładnie wymieszałem z posiekanym koperkiem.

    Odstawiłem do lodówki na godzinę, aby smaki się „przegryzły”.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń