Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty i kukurydzy

Surówka z młodej kapusty i kukurydzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 448 Ocena: 8763

Dodano:

Odsłon: 22587

Surówka z młodej kapusty i kukurydzy

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z kapusty pozbywamy się brzydkich zewnętrznych liści, szatkujemy ją i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej kukurydzę i ogórki pokrojone w kostkę (ja ich nie obierałam). Do słoika wlewamy jogurt, majonez i sok z cytryny, zamykamy go i energicznie mieszamy. Do warzyw dodajemy sos, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 12 lipca 2017 Gratulacje! Twój przepis znalazł się w gronie najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca. Bardzo dziękujemy, za podzielenie się z nami takim świetnym pomysłem :)
Pełne zestawienie znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/newsy-najpopularniejsze-przepisy-czerwca,1899810,a,.html
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 09 czerwca 2017 Jakie smaczne połączenie! Że też wcześniej go nie wypróbowaliśmy :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń