Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 315 Ocena: 1780

Dodano:

Odsłon: 13183

Letnia surówka z młodej kapusty, to świetny dodatek do dań obiadowych. Jest chrupiąca, lekka i zdrowa. Idealnie komponuje się z drobiem i innymi mięsami. Jest także świetnym dodatkiem do dań z grilla. Młoda kapusta jest delikatniejsza w smaku od białej kapusty, jest taka świeża i krucha. Wystarczy dodać do niej świeży koperek, cebulę, trochę uniwersalnych przypraw i gotowe.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 średnia cebula
  • 1 duży pęczek koperku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • pieprz biały i sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści i bardzo drobno szatkujemy. Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Dodajemy cukier, sok z cytryny, biały pieprz i sól. Mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Następnie dodajemy posiekany koperek i nie wielką ilość oliwy. Mieszamy, aby składniki się połączyły.

    Notes

    - jeśli chcecie przygotować surówkę wcześniej, oliwę dodajecie dopiero tuż przed podaniem na stół

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń