Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z modrej/czerwonej kapusty

Surówka z modrej/czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 307 Ocena: 1488

Dodano:

Odsłon: 870

Pyszna surówka z kapusty czerwonej /modrej z jabłkiem i suszoną żurawiną. Warto wypróbować. Polecam:)

Składniki

  • kapusta czerwona 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • żurawina suszona 1 garść
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żurawinę zalewamy letnią wodą i odstawiamy na 20 min. Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3-4 min i odsączamy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, przekładamy na salaterkę i dodajemy odsączoną kapustę. Dodajemy również odsączoną żurawinę, olej, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń