Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z pora i jabłek

Surówka z pora i jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 426 Ocena: 12362

Dodano:

Odsłon: 1032

Jest ona bardzo prosta i szybka w wykonaniu, w smaku przepyszna idealna do pieczonego mięsa.

Składniki

  • 2 średniej wielkości pory
  • 2-3 jabłka
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pory dokładnie oczyszczamy i kroimy w półpaseczki, a następnie parzymy we wrzącej wodzie przez około 3 minuty. Sparzone pory hartujemy zimną wodą i odstawiamy do odcieknięcia. Jabłka obieramy ze skórki oraz oczyszczamy z gniazd nasiennych i trzemy na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodajemy odcedzonego pora, majonez i przyprawy.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 10 minut. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń