Do góry

Śniadania Przepis na:

Surówka z roszponki, gruszki i papryki

Surówka z roszponki, gruszki i papryki

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1758 Ocena: 40424

Dodano: 11.04.2018

Odsłon: 3680

Bardzo smaczna surówka, nada się również na drugie śniadanie. Wystarczy dodać podsmażonego fileta z kurczaka, pokrojonego na paski.

Składniki

  • 1 opakowanie roszponki
  • 2 szalotki
  • 6 mini papryczek słodkich
  • 1 gruszka nashi
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki czarnego sezamu
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 75 ml oleju ryżowego
  • 2 łyżki octu malinowego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki miodu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Papryczki kroimy na plasterki.
    Szalotki kroimy w piórka.
    Gruszkę kroimy na ćwierć plasterki.
    Papryczki, szalotki i kruszkę mieszamy.
    Olej, ocet, śmietanę i miód dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Ziarna prażymy na suchej patelni.
    Na roszponkę układamy papryczki, szalotki i gruszkę. Posypujemy uprażonymi ziarnami, polewamy sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń