Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z selera i rzodkiewki

Surówka z selera i rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 204

Dodano:

Odsłon: 2931

Surówka z dodatkiem tartego chrzanu i majonezu jest wyrazista w smaku. Idealnie smakuje jako dodatek do dania z mięsem.

Składniki

  • kapusta biała 20 dag
  • por 1 szt
  • rzodkiewka 0,5 pęczek
  • jabłko 1 szt
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • majonez light 1 łyżka
  • chrzan tarty 1 łyżeczka
  • sól, pieprz, cukier do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z solą i gdy zmięknie, odcisnąć. Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć, połączyć z kapustą. Seler osączyć z zalewy. Umytą rzodkiewkę i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej. Jabłko wymieszać z sokiem z cytryny.Do przygotowanych produktów dodać posiekaną pietruszkę, majonez i tarty chrzan. Przyprawić do smaku szczyptą cukru, soli i pieprzu, wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń