Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z selerem konserwowym

Surówka z selerem konserwowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 441 Ocena: 2651

Dodano:

Odsłon: 1192

Kolorowa surówka z selerem konserwowym w lekko słodkim wydaniu. Doskonała do pikantnych dań mięsnych.

Składniki

  • seler konserwowy 1 słoik
  • papryka czerwona 1 szt
  • mandarynki 2 szt
  • ananas z puszki 2 plastry
  • suszona żurawina 1 garść
  • cukier do smaku
  • olej 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Seler konserwowy odsączamy. Paprykę kroimy w kostkę. Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki. Plastry ananasa odsączamy i kroimy w kostkę. Do powyższych składników dodajemy żurawinę, olej i mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy według uznania. Odstawiamy na 20 min. by smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń