Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z selerem naciowym kapustą pekińską szczypiorem kukurydzą i rzodkiewką.

Surówka z selerem naciowym kapustą pekińską szczypiorem kukurydzą i rzodkiewką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1314 Ocena: 15834

Dodano:

Odsłon: 4025

Jest to bardzo zdrowa, smaczna surówka, nadająca się do wielu dań. Można ją na wiele sposobów modyfikować. Można do niej dodać kawałki tuńczyka, pomidorka koktajlowego i taką surówkę z tuńczykiem podjadać sobie między posiłkami. Po prostu surówka jest naprawdę pyszna :) Jeżeli chcemy taką surówkę zrobić z dodatkiem pomidorków koktajlowych, wtedy nie dodajemy świeżych ogórków.

Składniki

  • połowa mniejszej kapusty pekińskiej
  • 3 łodyżki selera naciowego
  • pęczek szczypioru
  • świeże ogórki 3-4 sztuki
  • rzodkiewki 8 sztuk
  • kukurydza z puszki (5-6 łyżek)
  • 5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Pieprz czarny
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Potrzebne składniki.

  2. Kapustę pekińską kroimy w większe piórka,łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior i ogórki kroimy w kostkę.

  3. Dodajemy kukurydzę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki.

  4. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń