Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z sosem vinegrette

Surówka z sosem vinegrette

Autor:

Przepisów i artykułów: 1853 Ocena: 42656

Dodano:

Odsłon: 392

Dressing vinegrette doskonale komponuje się z zielonymi sałatami, podawanymi na zimo. Proporcje są idealnie dobrane, dzięki czemu surówka jest delikatna, orzeźwiająca. Surówka tak przyrządzona jest doskonałym dodatkiem do dań z grilla.

Składniki

  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 4 papryczki pomarańczowe
  • 1 czerwona papryka
  • 4 dymki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 saszetki dressingu vinegrette
  • listki szczawiu wodnego
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sałatę szatkujemy.
    Papryczki w krążki.
    Paprykę czerwoną w paski.
    Pomidorki na ćwiartki, mniejsze na pół.
    Dymki siekamy.
    Całość polewamy sosem vinegrette, dekorujemy listkami szczawiu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń