Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
* W tym sosie nie jest potrzebny żaden ser. ** Ten sos jest bardzo łatwy do przygotowania, ale potrzebuje naprawdę dobrych pomidorów, świeżych ziół i dobrej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Fajnie jest tworzyć nowe smaki, zastępując zioła lub dodając różne składniki do podstawowej mieszanki.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 252
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 344
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 252
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 344
Składniki
1. Wszystkie składniki sosu przełóż do naczynia żaroodpornego i dokładnie wymieszaj. 2. Pozostaw do marynowania na co najmniej 2 godziny. 3. Nie ma znaczenia, czy pozostawisz sos na dłużej. 4. Rozgrzej piekarnik do temperatury 150°C. 5. Ugotuj spaghetti lub bucatini al dente wg instrukcji na opakowaniu. 6. Podczas gotowania makaronu umieść naczynie żaroodporne z sosem w piekarniku. 7. Gdy spaghetti lub bucatini jest gotowe przełóż do naczynia żaroodpornego z sosem, dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. 8. Smacznego.