Do góry

Desery Przepis na:

Sushi naleśnikowe z warzywami dla dziecka

Sushi naleśnikowe z warzywami dla dziecka

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7977

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Sushi naleśnikowe z warzywami dla dziecka"

Składniki

  • 1/2 szklanki ryżu do sushi
  • 8 wcześniej usmażonych naleśników
  • łyżeczka masła
  • szczypiorek
  • 2 małe marchewki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • małe awokado
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Umyj warzywa, osusz i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła i wrzuć marchewkę. Podsmażaj krótko, aż zmięknie i stanie się błyszcząca, ale zachowa kruchość.

  2. Rozłóż każdy naleśnik, nałóż porcję ryżu, rozprowadź go równomiernie, zostawiając wolne brzegi. Pośrodku rozłóż pasek warzywnego nadzienia. Zwijaj naleśniki w rulon, a następnie pokrój je na centymetrowe kawałki.

  3. Podawaj naleśnikowe sushi z sosem pomidorowym. Młodym amatorom pikantnej kuchni możesz podać sos chilli.

  4. Czas przygotowania: 25 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 340 kcal, dla 4 osób.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń