Do góry

Przekąski Przepis na:

Suszona śliwka zawijana w boczku

Suszona śliwka zawijana w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 2219

Uwielbiam smak pieczonego boczku,a z dodatkiem śliwki smak jest super. Smaczna i szybka przekąska.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Głównymi składnikami tego dania są boczek wędzony i śliwki,a dodatkowo można dodać pierś z kurczaka .

  2. Układamy na plasterku boczku śliwkę i kawałek piersi z kurczaka ,zawijamy i spinamy wykałaczką.

  3. Gotowe kładziemy do naczynia żaroodpornego.
    Można na początek przykryć folią aluminiową na 15 minut ,potem zdjąć folię i piec do zarumienienia boczku w temp.170 stopni .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń