Do góry

Przekąski Przepis na:

suszone morele zawijane w boczku

suszone morele zawijane w boczku

Autor: barankowa

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 22

Dodano: 31.08.2010

Odsłon: 761

proste , nie wymagające żadnych umiejętności

Składniki

  • 10 ładnych mięsistych i niewyschniętych moreli suszonych, tyle samo dość dużych i grubychnieporozrywanych plastrów wędzo
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Morele przebrać, umyć pod bierzącą wodą, włożyć do kubeczka z wytrawnym winem lub koniakiem.

  2. Wyjąć je stamtąd po godzinie lub dwóch, kiedy już trochę nasiąkną trunkiem, osączyć na sitku.

  3. Na patelni podgrzać olej.

  4. Plastry boczku obsmażyć na patelni, pilnując żeby się zamocno nie powyginały i nie przypaliły.

  5. Na końcu posypać je odrobiną przyprawy( według uznania ).

  6. W każdy plasterek obsmażonego boczku zawinąć po jednej moreli i spiąć wykałaczką.

  7. Podawać na przykład z dipem ziołowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń