Do góry

Dodatki Przepis na:

Suszone papryczki chilli

Suszone papryczki chilli

Autor: Bellapi

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1240

Dodano: 11.01.2017

Odsłon: 2553

Jak zawsze staram się nie marnować produktów, więc papryczki które już straciły swoją świeżość postanowiłam ususzyć. Można dodawać do wszystkiego wedle upodobań

Składniki

  • paryczki chilli ilość dowolna
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Stawiam na naturalne suszenie. Papryczki nadziewam na nitkę i wieszam w suchym i ciepłym miejscu.
    Po kilku tygodniach są suche, można je dodawać do wielu potraw.

    Innym sposobem to piekarnik nagrzać do 100 C i wstawić do piekarnika na ok 2-3 godziny przy uchylonych drzwiczkach.

    Bądź możemy skorzystać z suszarki do suszenia warzyw i owoców.

    Każdy sposób jest dobry.
    A smaki niezastąpione.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 12 stycznia Mam swoje ususzone,uwielbiam je.
Uwaga na oczy,po zastosowaniu porządnie umyć ręce.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 12 stycznia Ubóstwiam ;-) dodaję prawie do wszystkiego...no może z wyjątkiem kawy ;-))) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń