Do góry

Przekąski Przepis na:

Świąteczna galareta z pieczonej kaczki

Świąteczna galareta z pieczonej kaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 476 Ocena: 9493

Dodano:

Odsłon: 2565

Takie przystawki świetnie się sprawdzają na świątecznym stole.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bardzo łatwa i smaczna galareta. Najlepiej wykonywać ją po tym jak na obiad była pieczona kaczka. Na korpusie jest wciąż sporo aromatycznego mięsa.

  2. Korpus obieram z mięsa a kości wraz z gorszymi kawałkami wkładam do garnka z warzywami i przyprawami bulionowymi. zagotowuję z około litrem wody. Gotuję przez godzinę ale można też pół, żeby wydobyć najlepsze smaki z pieczonej kaczki.

  3. Mięso z marchewką układam w miseczkach i zalewam odcedzonym bulionem rozrobionym z żelatyną. Na koniec do miseczek dodaje nać pietruszki.
    Bulion nie potrzebuje wiele przypraw- kaczka przeważnie jest dobrze dopieprzona i posolona.
    Po stężeniu galarety życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 15 marca 2018 Super pomysł z tym korpusem i nic się nie marnuje, a jeszcze takie pyszności można stworzyć ;-) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 15 marca 2018 Jak ona apetycznie wygląda,pyszności...narobiłaś mi ochoty:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 14 marca 2018 Oj, to faktycznie, a dziwilam sie dlaczego moja bratowa kaczki nie sprobuje- sama hoduje jedna uratowana :) Odpowiedzi: 15 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 marca 2018 Słowo "KACZKA" poraża mnie od ponad roku i zawsze wtedy patrzę za okno w stronę naszych ptaszorów, czy dobrze się mają ;)

Zjeść dawniej i owszem, ale teraz to już tak nie za bardzo, bo to u nas prawie, jak rodzina xD
Nie mniej pyszna galaretka pamiętam podobne smaki :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń