Do góry

Dodatki Przepis na:

Świąteczna karkówka

Świąteczna karkówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2264 Ocena: 14060

Dodano:

Odsłon: 2045

Karkówka z przepisu mojej Babci.

Składniki

  • karkówka 1,2 kg
  • czarna herbata 4 saszetki
  • łupiny z białej cebuli 4 szt
  • sól 20 dag
  • Składniki na marynatę:
  • woda - tyle by przykryła mięso
  • liść laurowy 4 szt
  • Ziele angielskie 8 ziarenek
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wodę z przyprawami zagotować, ostudzić. Włożyć mięso, przykryć przykrywką i odstawić w chłodne miejsce na trzy dni. Następnie wyjąć mięso, przełożyć do innego garnka, zalać letnią wodą, dodać herbatę, łupiny z cebul i sól. Po czym mięso parzyć przez 1,2 godziny, lecz nie zagotować. Wyłożyć na talerz, ostudzić i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń