Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świąteczna pieczeń ze szpinakiem"
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 604
Polecam.
Odsłon: 150
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 604
Polecam.
Odsłon: 150
Składniki
Do miski przekładamy mielone mięso, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, posiekaną w drobną kostkę cebulę. Wbijamy jajko, dodajemy odsączone z zalewy, pokrojone w plasterki oliwki, doprawiamy mieloną słodką i ostrą papryką, solą oraz pieprzem, mieszamy wszystko kilka minut, żeby powstała gładka masa.
Szpinak sparzamy i osączamy. Trzy jajka gotujemy na twardo.
Z mięsnej masy formujemy prostokąt. Na środku układamy szpinak i jajka. Zwijamy całość, aby szpinak i jajka znalazły się wewnątrz pieczeni, którą przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy 60 minut w 180oC.
Pieczeń można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Czas przygotowania 80 minut. Cena porcji ok. 2,60 zł
<strong> Agnieszka Rybak, Pruszcz Gdański</strong>Źródło: Rewia