Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Świąteczna sałatka warstwowa"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 27
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11219
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 254
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 27
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11219
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 254
Składniki
Sałaty opłucz, osusz. Wymieszaj z sosem włoskim (przygotuj go wg przepisu na opakowaniu). Ułóż na dnie szklanej miski. Posyp startym serem. Oliwki osącz, pokrój w krążki, obrane pieczarki w plasterki. Rozsyp na serze, oprósz solą i pieprzem.
Kolejne warstwy to pokrojona w krążki czerwona cebula, kiełki, obrana i pokrojona w paseczki lub starta na tarce o dużych oczkach marchewka i osączony groszek. Na warstwie gro szku rozsmaruj kilka łyżek majonezu. Oprósz go solą i pieprzem, udekoruj paskami wędliny.
Czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety