Do góry

Desery Przepis na:

Świąteczne makówki

Świąteczne makówki

Autor: anuuula85

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 9

Dodano: 27.12.2011

Odsłon: 8742

Tradycyjna śląska potrawa wigilijna, bardzo smaczna i łatwa do przyrządzenia

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mak zmielić i zagotować z mlekiem i cukrem.

  2. Bułki pokroić w plastry (dość grube). Orzechy i migdały również pokroić.

  3. Na przemian układać warstwy bułkę, polać makiem zagotowanym z mlekiem i posypać bakaliami. Ilość warstw jest uzależniona od wielkości miseczki. Górę przyozdobić bakaliami.

  4. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń