Do góry

Dania główne Przepis na:

Świąteczny indyk z pieczarkami

Świąteczny indyk z pieczarkami

Autor: blackpearl20

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 12

Dodano: 17.04.2018

Odsłon: 118

Danie na świąteczny obiad lub wyjątkową kolację we dwoje,.

Składniki

  • filet z piersi indyka
  • cebula 1 szt
  • ząbek czosnku 2 szt.
  • średnie pieczarki 4 szt.
  • czerwona papryka 1 szt.
  • przyprawa do mięs 1 opakowanie
  • liście laurowe
  • Ziele angielskie
  • margaryna do pieczenia 2 łyżki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do mięs i odstawić na ok. 45 min do lodówki.

  2. Naczynie żaroodporne natrzeć margaryną i włożyć mięso. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wstawić do piekarnika na ok. 1 h i piec w temp. 180 stopni, aż mięso będzie miękkie.

  3. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Dodać do indyka i włożyć do piekarnika na jeszcze ok. 15 min.

  4. Po wyjęciu mięso można pokroić w plastry. Całość można przybrać czerwoną papryką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 kwietnia Czy to przepis Jacka Sparrowa? ;)
Super danie, pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń