Do góry

Dania główne Przepis na:

Świąteczny karp w cieście

Świąteczny karp w cieście

Autor: Anna1601

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 15

Dodano: 27.12.2011

Odsłon: 6039

Zdrowe, tradycyjne, wigilijne, polskie.

Składniki

  • woda, 1/3 szkl
  • karp, 1
  • pieprz, sól, do smaku
  • mąka, 3/4 szkl
  • jajo, 1
  • przyprawa uniwersalna (kucharek, vegeta itp), do smaku
  • cebula, 1
  • olej, do smażenia
  • groszek, cytryna, por, do dekoracji
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karpia porcjujemy, obkładamy cebulą i posypujemy przyprawą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Po upływie tego czasu przygotowujemy ciasto. Łączymy wszystkie składniki (woda, mąka, pieprz, vegeta, jajko) i obtaczamy karpia. Smażymy na oleju, a następnie odparzamy. Na koniec dekorujemy rybę groszkiem, plasterkami pora i cytryny. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń