Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Świderki po neapolitańsku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z oliwą.
Tuńczyka podzielić na kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Oliwki i kapary osączyć z zalewy (kapary opłukać, jeśli są zbyt słone). Wymieszać wszystko z makaronem, posypać parmezanem, świeżo zmielonym pieprzem, bazylią i oregano. Podawać, póki gorące!
Warto dodać też 2-3 fileciki anchois, podsmażone na oliwie. Rybki rozpuszczą się na patelni i stworzą wspaniały sos.
ok. 10 minut.Źródło: Twoje Imperium