Do góry

Dodatki Przepis na:

Swiss meringue buttercream /Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej

Swiss meringue buttercream /Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1575

Dodano:

Odsłon: 62

Świetny krem do obłożenia tortów

Składniki

  • 4 białka, w temperaturze pokojowej
  • 200 g cukru pudru
  • 250 g miękkiego masła
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka z cukrem umieszczamy w metalowej misce. Stawiamy ją nad gorącą kąpielą wodną. Zaczynamy ubijać mikserem, aż cukier całkowicie się rozpuści. Zdejmujemy miskę znad kąpieli wodnej.
    Kontynuujemy ubijanie do momentu kiedy piana będzie sztywna, błyszcząca i całkowicie wystudzona.
    Teraz zaczynamy małymi porcjami powoli dodawać miękkie masło pokrojone na małe kawałki.
    W pewnym momencie masa może być nieco płynna, lub będzie wyglądać na zważoną, ale zupełnie się tym nie przejmujemy i kontynuujemy dodawanie masła.
    Ucieramy, aż masa będzie lekka,puszysta i gęsta. Teraz możemy dodać do niej dowolne dodatki smakowe np. ekstrakt waniliowy, czekoladę lub barwnik spożywczy.
    Gotową masę przechowujemy w lodówce do tygodnia lub mrozimy. Aby przygotować ją do użycia po wyjęciu z lodówki lub po rozmrożeniu, najpierw doprowadzamy ją do temperatury pokojowej. W tym momencie będzie wyglądała na zważoną, ale wystarczy przez chwilę ubijać ją mikserem, a wróci do swojego poprzedniego stanu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń