Do góry

Desery Przepis na:

Swiss Roll (ciasto kruche z Nadzieniem)

Swiss Roll (ciasto kruche z Nadzieniem)

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 8255

Ciasto jest wysmienite. Najlepiej smakuje z dzemem truskawkowym ;)

Składniki

  • jajka, 3
  • krople esencji waniliowej, 2
  • cukru pudru, 110g
  • maki, 75g
  • Cukru normalnego, 1/4 szklanki
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wlacz piekarnik i ustaw do 200 stopni. Wysmaruj (srednia) blache tluszczem, i w srodku wlozyc papier do pieczenia

  2. Ubij jajka, cukie i esencje waniliowa mikserem na wysokich obrotach do mieszaniny przypominajacej gruba, stabilna piane. Dodaj przesiana make i delikatnie wymieszaj lyzka.

  3. Delikatnie wlej mase do przygotowanej blachy i wygladz po rogach. Piec przez okolo 10 - 12 minut.

  4. Mase szybko wyciagnac, zerwac papier, posypac cukrem, rozpuscic dzem w mikrofali, Dzemem wysmarowac mase i szybko zawinac w rulonik.

  5. Mase zostawic na 3 minuty (zawinieta w rulonik) zerwac papier i udekorowac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń