Do góry

Zupy Przepis na:

Sycąca zupa gulaszowa

Sycąca zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 110

Dodano:

Odsłon: 578

Smaczna, mega sycąca zupa, idealna jako pierwsze danie, ale spokojnie może zastąpić oba ;) Smacznego

Składniki

  • 40 dag polędwiczki wieprzowej
  • 35 dag pieczarek
  • duża cebula
  • 2 duże marchewki
  • 6 ziemniaków
  • 2 duże pomidory, najlepiej malinowe
  • 3 spore papryki
  • ząbek czosnku
  • odrobina mąki
  • przyprawy: sól, pieprz kolorowy, papryka słodka 2 łyżeczki, papryka ostra ( jak kto lubi), ziele angielskie, liść laurowy, lubcz
  • duża łyżka koncentratu pomidorowego
  • szklanka bulionu
  • olej
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pociąć na małe kawałki, obtoczyć w mące i przesmażyć na oleju. Następnie dodać poszatkowaną cebulę i zgnieciony czosnek.

    Po około 5 minutach do mięsa dodać pokrojone pieczarki, marchewkę oraz sypkie przyprawy. Po upływie kolejnych kilku minut dodajemy obrane ze skóry, pokrojone pomidory oraz paprykę.

    Gdy jarzyny puszczą sok dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojone w duże kawałki ziemniaki. Dolewamy wody oraz bulionu tak aby dokładnie przykryć wszystkie składniki.

    Gotujemy około 40 min od czasu do czasu mieszając.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń