Do góry

Zupy Przepis na:

Sycąca zupa pomidorowa z ryżem i wołowiną

Sycąca zupa pomidorowa z ryżem i wołowiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 1702

Dodano:

Odsłon: 835

Bardzo szybka i bardzo smaczna zupa pomidorowa na rosole, z dodatkiem ryżu i wołowiny

Składniki

  • rosół wołowy ( ok 1,5 litra )
  • przecier pomidorowy ( 3 kopiaste łyżki )
  • marchewka z rosołu
  • mięso wołowe z rosołu
  • ok 50 - 70 g ryżu
  • sól pieprz
  • koperek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rosół wołowy podgrzewamy i dodajemy do niego przecier pomidorowy, pokrojoną w plasterki marchewkę z rosołu i pokrojone na mniejsze kawałki mięso wołowe z rosołu

  2. Do gotującej się zupy dodajemy ugotowany osobno ryż

  3. Doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą, a na talerzu posypujemy koperkiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń