Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 115
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5101
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32713
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 282
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 115
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5101
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32713
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 282
Składniki
Masło roztop na patelni o grubym dnie. Podsmaż posiekany czosnek. Dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj, by ziarna pokryły się tłuszczem. Całość zalej szklanką ciepłego bulionu. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Po 15 minutach dodaj dynię, cząber i podlej kaszotto bulionem. Dopraw do smaku. Kasza powinna być miękka i wchłonąć cały bulion. Do gotowego kaszotto dodaj kiełki bambusa. Możesz posypać pokruszonym serem.
• 35 minut • dla 4 osób • cena ok. 13 zł
superporada:
Kasze są bogatym źródłem potasu, który wspomaga serce, witamin z grupy B działających antystresowo i błonnika, który reguluje pracę jelit.Źródło: Show