Do góry

Dania główne Przepis na:

Sycące risotto z białym winem

Sycące risotto z białym winem

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Sycące risotto z białym winem"

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1/2 kg marchewek
  • 2 pietruszki
  • 1–2 łyżki startego imbiru
  • 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy
  • 400 ml bulionu jarzynowego
  • 60 ml płynnej śmietanki 18 proc
  • 1 łyżka soku z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj obraną i pokrojoną na plasterki marchewkę oraz pietruszkę. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Dodaj imbir, skórkę z pomarańczy i gorący bulion. Trzymaj na małym ogniu przez ok. 30 minut. Zestaw, zmiksuj na krem, dolej śmietankę i dopraw solą oraz pieprzem.

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń