Do góry

Dania główne Przepis na:

Sycący bigos cygański

Sycący bigos cygański

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1722

naprawdę syte i przygotowanie zajmuje mało czasu :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone włożyć do miski, wbić jajko, wsypać otręby, po czym starannie wyrobić masę dłonią, doprawiając do smaku pieprzem i solą

  2. Z masy mięsnej formować niewielkie kuleczki, dusić na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu

  3. Cebulę obraz i posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki, na patelni rozgrzać troszkę oleju i podsmażyć na nim cebulę z pieczarkami. Dodać pokrojone w paski ogórki kiszone i paprykę konserwową oraz koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, dodać ziele angielskie. Połączyć z pulpetami mieszać w garnku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń