Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 231
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 71
...ale pyszny.
Odsłon: 154
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 231
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 71
...ale pyszny.
Odsłon: 154
Składniki
PRZYGOTOWANIE: 1. Botwinę oczyść, opłucz i pokrój. Zalej wrzącą, lekko zakwaszoną wodą, ugotuj.
Umyte rzodkiewki pokrój w plasterki, a ogórki obierz i potnij w cienkie paseczki lub w słupki.
Zsiadłe mleko wymieszaj ze śmietaną, roztrzep trzepaczką.
Dodaj wystudzoną, osączoną botwinkę, ogórki, rzodkiewkę oraz pokrojone mięso i posiekaną zieleninę.
Chłodnik wymieszaj, przypraw solą, cukrem i kwasem burakowym. Wstaw na noc do lodówki, by się przegryzły.Źródło: Kurier TV