Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste połączenie, które urzekło mnie już dawno temu. I spodobało się jako świetny dodatek do szampana. Nie tylko przy okazji Sylwestra. Przedstawiam łososia z awokado.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 8
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 26
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23325
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 425
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 249
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 8
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 26
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23325
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 425
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 249
Składniki
Plastry wędzonego na zimno łososia (najlepszy byłby atlantycki) pokroiłem w mniejsze paski.
Awokado przekroiłem na pół. Pozbawiłem pestki. Obrałem ze skórki. Następnie pokroiłem poprzecznie w plastry.
Skropiłem sokiem z cytryny, żeby nie ciemniało.
Każdy plasterek awokado owinąłem paskiem wędzonego łososia.
Ułożyłem na talerzu. Przybrałem łodygą rozmarynu i kilkoma plasterkami cytryny.
Podałem do szampana. *
* Można taki ”twór” nadziać na wykałaczkę, ale trzeba robić to ostrożnie, żeby nie zepsuć efektu. Najlepiej zrobić „łódeczkę”. I przez nią przekłuć się wykałaczką.