Do góry

Przekąski Przepis na:

Sylwestrowe przekąski – Idealny dodatek do szampana

Sylwestrowe przekąski – Idealny dodatek do szampana

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 862

Dodano:

Odsłon: 4486

Niezwykle proste połączenie, które urzekło mnie już dawno temu. I spodobało się jako świetny dodatek do szampana. Nie tylko przy okazji Sylwestra. Przedstawiam łososia z awokado.

Składniki

  • 100 dag plastrów łososia wędzonego na zimno
  • 1 szt. awokado (nie powinno być twarde ale też nie super dojrzałe)
  • Cytryna
  • Gałązka rozmarynu (opcjonalnie)
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry wędzonego na zimno łososia (najlepszy byłby atlantycki) pokroiłem w mniejsze paski.

  2. Awokado przekroiłem na pół. Pozbawiłem pestki. Obrałem ze skórki. Następnie pokroiłem poprzecznie w plastry.

  3. Skropiłem sokiem z cytryny, żeby nie ciemniało.

  4. Każdy plasterek awokado owinąłem paskiem wędzonego łososia.

  5. Ułożyłem na talerzu. Przybrałem łodygą rozmarynu i kilkoma plasterkami cytryny.

  6. Podałem do szampana. *

  7. * Można taki ”twór” nadziać na wykałaczkę, ale trzeba robić to ostrożnie, żeby nie zepsuć efektu. Najlepiej zrobić „łódeczkę”. I przez nią przekłuć się wykałaczką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń