Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sylwestrowy poncz"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1078
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 154
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1078
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 154
Składniki
Pomarańcze i cytryny sparz. Herbatę wlej do rondelka. Ustaw na kuchence. Dodaj miód. Ogrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Wrzuć cynamon, anyż, skórkę otartą z pomarańczy oraz pół pokrojonej cytryny. Gotuj 5 minut.
Aromatyczny napój przelej przez sito do drugiego naczynia. Dolej wino oraz rum, wymieszaj. Dodaj sok wyciśnięty z jednej pomarańczy. Drugą poma rańczę i pół cytryny pokrój w plasterki. Wrzuć do ponczu. Podgrzej, ale już nie gotuj. Rozlej do szklanek.
Czas ok. 15 min; porcja – 280 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety