Do góry

Desery Przepis na:

Syrniki bananowe z masłem orzechowym

Syrniki bananowe z masłem orzechowym

Autor: mariwanna

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 362

Dodano: 12.06.2017

Odsłon: 15463

Serowe placuszki smażone na patelni. Z dodatkiem banana zyskują ciekawy smak, a masło orzechowe świetnie to uzupełnia

Składniki

  • 300g twarogu półtłustego
  • 1 mały dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 3 łyżki mąki (plus mąka do obtaczania)
  • olej lub masło klarowane do smażenia
  • do podania: masło orzechowe
  • syrop klonowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Banan obrać ze skórki, pokroić w plastry, razem z twarogiem rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać jajko, wsypać cukier, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz wymieszać.

  2. Nabierać kawałki ciasta wielkości moreli, formować kulki, obtaczając w mące, spłaszczać i układać na oprószonej mąką stolnicy.

  3. Na patelni rozgrzać olej lub masło klarowane, wykładać placki, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto-brązowy kolor (u mnie to trwało po ok półtorej minuty z każdej strony).
    Serniczki podawać z masłem orzechowym, polane syropem klonowym.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń