Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z młodych buraczków dobrze jest zrobić sobie syrop buraczany. Wykorzystamy go do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , napoi alkoholowych . Zastępuje melasę.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 80
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 149
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13102
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 80
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 149
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13102
Składniki
1. Wybieramy młody , nieduży burak . Burak obieramy i ścieramy na tarce o drobnych lub średnich oczkach. Starty burak wkładamy do słoiczka zasypujemy cukrem , przykrywamy. Możemy dosypać cukier waniliowy. Odstawiamy i trzymamy 24 godziny w temperaturze pokojowej , następnie przecedzamy. Uzyskany syrop wykorzystujemy do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , dodatek do napojów alkoholowych , kawy , herbaty , może zastąpić nam miód . Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiczku kilka dni. Może i więcej u minie szybko schodził więc nie wiem na pewno.