Do góry

Dodatki Przepis na:

Syrop czekoladowy

Syrop czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7307

Dodano:

Odsłon: 2805

Smaczny i prosty w przygotowaniu. Można go dodać do mleka, kawy, koktajli owocowych, lodów, naleśników itp.

Składniki

  • 1 szklanka kakao bez cukru, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wody, 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżki ekstraktu waniliowego
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do rondelka o grubym dnie wlać wodę, dodać kakao, cukier , sól i wymieszać.

  2. Postawić rondelek na małym ogniu /ciągle mieszając, aby masa nie przywarła do dna/doprowadzić do wrzenia. Gotować ok.3 minuty.Masa zacznie gęstnieć Zdjąć z ognia, dodać ekstrakt waniliowy i wymieszać.

  3. Gotowy syrop przelać do słoiczka , poczekać, aż wystygnie, zamknąć przykrywką i odstawić w chłodne miejsce. Syrop nadaje się do spożycia przez ok.2 miesiące. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 lipca 2013 za przepis zostawiam "kciuka" i zabieram do realizacji:-) pozdrawiam serdecznie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 28 czerwca 2013 Bardzo ciekawy przepis w razie potrzeby odkręcamy i mamy do wykorzystania.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 26 czerwca 2013 Bardzo ciekawy przepis, biorę do książki :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 26 czerwca 2013 bardzo podoba mi sie przepis, zrobie na pewno, cudo :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń