Do góry

Napoje Przepis na:

Syrop pomarańczowy ze skórek

Syrop pomarańczowy ze skórek

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 2581

Wspaniały pachnący syrop pomarańczowy. Bardzo dobry do wody mineralnej.

Składniki

  • Skórki z pomarańczy, 4-5 szt
  • cukier, 2 kg
  • woda przegotowana, 3 litry
  • kwasek cytrynowy, 3 op.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skórki namoczyć na dobę w zimnej wodzie. Wodę można kilka razy zmienić .Następnie skórki gotować, jeżeli po gotowaniu nie ściemnieją bardzo dokładnie zmiksować.

  2. W dużym garnku połączyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać , doprowadzić do wrzenia gotować jeszcze przez 7-10 min.Odczekać ąż osiądzie i wystygnie . Zlewać do butelek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alicho05 24 stycznia 2011 Rzeczywiście to był hit, ale takie były czasy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bobara 16 stycznia 2011 no tak...smak dzieciństwa czyli domowy sok pomarańczowy ;)) hektolitry tego zrobiłam ;))
smaczny....
od razu mam w pamieci lata głebokiej komuny...latA SIEDEMDZIESIATE...ja znam ten przepis od 1970 r....pamietam oj pamietam...;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń