Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szakszuka idealna na śniadanie, kolację lub nawet dodatek do obiadu np. ryżu
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 100
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 100
Składniki
Włoszczyznę do miękkości podsmażamy na dużej patelni, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomidory z puszki i dusimy do odparowania wody. Na całej patelni równomiernie rozkładamy warzywa i robimy 5 małych dołków. W każdy z dołków wbijamy jajko. Każde jajko solimy i pieprzymy. Dusimy wszystko pod przykryciem do momentu ścięcia się jajek. Można podać z ryżem jako danie obiadowe, lub jako lekkie śniadanie.