Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Banany obierz, pokrój w plasterki, pokrop sokiem z jednej cytryny. Z jajka, wina musującego, mąki i soli zrób rzadsze ciasto. Mocz w cieście kawałki banana i smaż na rozgrzanym oleju.
Zamocz w cieście również większe listki mięty i usmaż je podobnie jak banany. Usmażone porcje odsącz na serwetce i obtocz w cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.
Ugotuj budyń. Poczekaj, aż wystygnie, i wymieszaj ze śmietaną. Podawaj ze smażonymi bananami i miętą.
<strong>Czas przygotowania: 30 minut</strong>Źródło: TV14