Do góry

Desery Przepis na:

Szarlota

Szarlota

Autor: agolinka2010

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 277

Dodano: 12.06.2012

Odsłon: 11415

Baaardzo prosta! Genialna!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W misce mieszam mąkę z kaszą, cukrem i proszkiem do pieczenia.

  2. Jabłka obieram i ścieram na tarce.Dodaję do nich filiżankę soku,jeśli nie są zbytnio soczyste, łyżeczkę cynamonu i cukier waniliowy.

  3. Na tortownicę o średnicy 22 cm wsypuję połowę suchych składników. Układam na nich jabłka. Na jabłka wysypuję drugą częśc suchych składników.

  4. Kostkę margaryny ucieram na wiórki i układam na wierzchu ciasta.

  5. Ciasto pikę około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

  6. Studzę w foremce i otwieram po wystudzeniu.

  7. Najchętniej podaję z gęstą śmietaną lub kwasnym jogurtem. ( ale z lodami bądź z bitą śmietaną też byłaby zapewne przepyszna)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń