Do góry

Desery Przepis na:

szarlotka`

szarlotka`

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 521

Dodano:

Odsłon: 7069

Moje wydanie szarlotki ;)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nadzienie: Jabłka obrać podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, rozgotować w bardzo małej ilości wody. Przecier trochę odparować, dodać cukier, rodzynki i cynamon. Wszystko razem wymieszać, zagotować. Następnie wsypać galaretkę cytrynową, całość zamieszać i odstawić do całkowitego wystudzenia.

  2. Ciasto:Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy.Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera.

    Następnie dodajemy przestudzone masło i również miksujemy.

    Na koniec dodajemy mąkę i 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy (możemy to zrobić także przy pomocy miksera).

  3. Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną.

    Ciasto dzielimy na 3 części.
    Przelewamy kolejno ciasto 1 ,nadzienie,ciasto 2 ,nadzienie,ciasto 3.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 min.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń