Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 22334

kruche ciasto, super smakuje z bitą śmietaną, świetnie się kroi więc pasuje na przyjęcia i baardzo łatwo się robi

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników (oprócz jabłek;) zagnieść ciasto. podzielić na dwie części- jedna troche większa od drugiej- wiekszą częścią przełożyć na tortownicę ( u mnie 26cm) wyłożoną papierem i nasmarowaną tłuszczem.

  2. Jabłka obrać, pokroić i posypać cynamonem oraz, w razie potrzeby, cukrem pudrem.

  3. Drugą część ciasta starkować na jabłka na dużych oczkach.

  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 40 min.- aż się ładnie zrumieni.

  5. Ja zawsze podaję z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi, smakuje super!

  6. A! i najlepiej zjeść w przeciągu 3 dni bo potem jabłka intensywnie puszczaja soki, ale u mnie z jedzieniem jescze nie było problemu:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń