Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Szarlotka

Autor: remix164

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 100

Dodano: 26.10.2010

Odsłon: 2258

Krucha i bardzo pyszna.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę z margaryną posiekać nożem. Żółtka, cukier, cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną. Do mąki dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na około 1/2 godziny. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Połowę ciasta wyłożyć cienko do foremki i wyłożyć jabłka. Przykryć drugim ciastem i ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 200 C- 220 C przez 20 -30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń