Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 407

Dodano:

Odsłon: 36777

smak dzieciństwa ,gdy piekła ją babcia :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółtka i cukier ,następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopioną ciepłą margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.

  2. blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy margaryną wylewamy połowę ciasta i podpiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.

  3. Jabłka trzemy na grubej tarce dodajemy trzy łyżki cukru, cynamon i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut na koniec dodajemy kisiel jeżeli ktoś woli twardsza masę jabłkową może dodać galaretkę, studzimy.

  4. Wykładamy jabłka na upieczone ciasto następnie wylewamy na górę resztę ciasta pieczemy 40 min. w 180 stopniach .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pawelk76 29 października 2017 Mam pytanko;na jaki wymiar blachy jest ten przepis?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lisjen 28 czerwca 2013 A kisiel dodajemy w proszku czy najpierw go rozrabiamy jak na opakowaniu? Musze ten przepis zrobic :-)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 13 marca 2012 zrobiłam tę szarlotkę w zeszły weekend , przepis nieźle się sprawdził , polecam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 12 listopada 2011 Takiej szarlotki jeszcze nie piekliśmy. Koniecznie do wypróbowania. Pozdrawiamy.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń