Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka galicyjska w lukrowej polewie"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 71
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9205
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 71
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9205
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę przesiej. Dodaj masło, cukier, jajko oraz śmietanę. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut.
Przygotuj nadzienie: jabłka obierz, oczyść, pokrój w kostkę. Cukier, jajko, śmietanę i mąkę ziemniaczaną utrzyj. Wymieszaj z rodzynkami oraz 1/2 łyżeczki cynamonu. Domieszaj jabłka.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Rozwałkuj 2/3 schłodzonego ciasta. Plackiem wylep spód oraz brzeg formy. Napełnij nadzieniem z jabłek. Rozwałkuj pozostałe ciasto. Placek potnij w wąskie paski. Ułóż z nich kratkę na wierzchu ciasta.
Piecz je ok. godziny w temperaturze 180 st. Gotową szarlotkę wystudź. Przed podaniem ciasto oblej lukrem.Źródło: Tina