Do góry

Desery Przepis na:

szarlotka inaczej

szarlotka inaczej

Autor: mysz204

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 755

Dodano: 05.12.2010

Odsłon: 21486

cos dla szarlotkozerców;)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. maslo z maka posiekac drobniutko, dodac zoltka, cukier, jak chcemy to jakis aromat, szybko zagniesc. upiec na zloty kolor

  2. jablka rozsmarowac na upieczonym spodzie.

  3. kremowke ubic dodac cukier i zelatyne rozpuszczona w cieplej wodzie.posmarowac wierzch i polac polewa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 26 kwietnia 2011 Ciasto wyglada bosko.Ja mam problem z jablecznikiem,raz zrobilam i nie trzymal sie kupy...zrazilam sie...wiec jeszcze sprobuje Twoj przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 27 grudnia 2010 do tej pory miałam nadzieję, że mi się wydaje, ale teraz jestem prawie pewna: mysz204 - żałosna jesteś...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 24 grudnia 2010 skoro ci nie odpowiada to nie korzystaj...to wszystko w tym temacie. a posmiewisko to ty robisz siebie skoro nie wiesz ze cukier puder daje sie di kremowki kucharko!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

soniusska 23 grudnia 2010 ciasto dobre, ale jak juz dajesz przepis to fajnie jak bedzie kompletny, a nie taki "na szybko". dwa razy napisalas cukier. sama mam sobie wybrac gdzie daje cukier, a gdzie cukier puder? Ja dziekuje za taki przepis!
I dodatkowo, dobrze, ze dzisiaj sprawdzilam przepis. wydrukowalam go sobie kilka dni temu gdzie zapomnialas napisac, ze trzeba dodac proszek do pieczenia.
Posmiewisko!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicjamaczek 21 grudnia 2010 Jabłka zerrzec na duzych oczkach a jesli chodzi o pieczenie to ja pieklam w 180 stopniach a czas to na oko jak ciasto bylo juz zarumienione to je wyłaczylam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

AniaAG 20 grudnia 2010 Dziekuje serdecznie Alicjo i Mysz za odp..... a spytam jeszcze lepiej zetrzec na małych czy grubych oczkach te jabłka... jak długo i w ilu stopniach piec to ciasto ????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

AniaAG 20 grudnia 2010 Dziękuje serdecznie Alicjo i Mysz za odp. na moje pytanie... skorzystam z okazji i spytam jeszcze na jakich oczkach trzeba zetrzec te jabłkoa czy to bez rożnicy i w ilu stopniach i jak długo trzeba piec ciasto ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 20 grudnia 2010 aniu kremowka to smietana slodka do ubijania;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicjamaczek 19 grudnia 2010 hej ja dzis robilam to ciasto spod nie bardzo mi wyszedl ale reszta pyszna . Aniu ja robilam ze swierzych jablek dalam gdzies z połtora kilograma startych na tarce .Dodalam 5 łyżek cukru i troszke cynamonu i to wszystko smazylam w rondelku na malym ogniu .Gdy juz chwilke sie posmaza wyłurz je na ciasto:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń