Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i smaczny placek do kawy.
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 162
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 71
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 20
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 151
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 38
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 162
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 71
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 20
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 151
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 38
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z tłuszczem, z cukrem pudrem, żółtkami i skórką z cytryny. Zagnieść ciasto, uformować na kształt dużej blachy i przełożyć do lodówki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać kilka łyżek wody, cukier i rozgotować na małym ogniu. Schłodzone ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i przenieść do przygotowanej formy, wyciągając boki do połowy wysokości blachy. Pokłuć widelcem, wstawić od piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec na złoty kolor około 25 minut. Następnie orzechy wymieszać z bułką tartą i połowę wysypać na podpieczony spód. Wyłożyć jabłkową marmoladkę i górę posypać resztą zmielonych orzechów. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć delikatnie łyżką na górę placka. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i podpiec do wysuszenia piany przez około pół godziny. Kroić po wystudzeniu, SMACZNEGO.