Do góry

Desery Przepis na:

szarlotka reprezentacyjna :)

szarlotka reprezentacyjna :)

Autor: szeregowiec88

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 21

Dodano: 25.01.2013

Odsłon: 12580

wygląda i smakuje przepysznie

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na początek nastawić piekarnik na 180 stopni.

  2. wyjąć ciasto z lodówki i wylepić nim wysmarowaną blachę dodać jabłka, na nie rozprowadzić równomiernie budyń, wyciągnąć resztę ciasta z zamrażarki i pokruszyć lub zetrzeć na budyń

  3. ciasto włożyć do piekarnika, w tym czasie ubić pianę z białek pod koniec dodać pół szklanki cukru i 1,5 szklanki wiórek kokosowych

  4. po 20 min wyciągnąć ciasto i polać pianą z wiórkami i piec kolejne 30 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szeregowiec88 25 stycznia 2013 Nikola :
polecam nie dawać górnej warstwy, albo daj polewe czekoladową np biała może fajnie wyglądać

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szeregowiec88 25 stycznia 2013 Nikola :
polecam nie dawać górnej warstwy lub polać polewą czekoladową można pokombinować z białą czekoladą :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 25 stycznia 2013 smacznie wygląda i chyba niebawem zrobię być może nawet jutro :)
a próbowała Pani może dodać coś innego do piany zamiast kokosów?? (podpytuję z czym by smakowało) tego nie dodam gdyż nie cierpię kokosów!! :/ :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 25 stycznia 2013 Atmosfera istnie wojskowa, panie szeregowy, a ta reprezentacyjna szarlotka na pewno jest smaczna.)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń